Common People
met Oskar Nilsson, Georg Óskar & Nick Renshaw
11 januari t/m 15 februari 2020

In januari en februari is de galerie alleen geopend op vrijdag en zaterdag!

Opening/nieuwjaarsborrel op zaterdag 11 januari om 17 uur.

Alledaags zijn de werelden die de drie kunstenaars in ‘Common People’ scheppen niet te noemen. Schakende spoken, een schilderend monster en mannetjes doorzeefd met gaten bevolken de galerie vanaf 11 januari tot en met 15 februari tijdens deze speelse tentoonstelling.

Niets is wat het lijkt bij Oskar Nilsson (Zweden). De nieuwste werken op papier van zijn deels een stuk luchtiger van toon dan zijn eerdere werk. Geen donkere bossen meer, maar vrolijke landschappen met gekleurde bloemen. Maar ze worden wel vastgehouden door een smurf in een grafkist. En er zijn spookjes, heel veel schakende en rokende spookjes.

Van Georg Oskár (IJsland) tonen we een aantal schilderijen die eerder niet in Europa te zien waren. Daarin is als altijd zijn eigenzinnige stijl en beeldtaal niet vanzelfsprekend, maar wel trefzeker. De personen in de werken zijn belangrijk. Ze representeren namelijk niet alleen hun fysieke vorm, maar willen ook gedachten en ervaringen weergeven.

Nick Renshaw (UK) woont en werkt afwisselend in Nederland en China aan zijn oeuvre van voornamelijk keramische sculpturen. Zijn werk is beïnvloed door de verschillende culturele identiteiten waarmee hij door de jaren heen geconfronteerd is. Zijn beelden zijn vrijwel altijd eenvoudige figuren die uit verschillende materialen, zoals porselein, aardewerk, brons of aluminium zijn opgebouwd, en waarvan de huid van geglazuurde en niet-geglazuurde delen een belangrijke rol speelt. We tonen een aantal nieuwe en oudere beelden.