Terry Thompson


Terry Thompson – Puzzel, gem. techniek op papier, 65 X 50 cm

Terry Thompson is een tekenaar in hart en nieren. In zijn tekeningen speelt de mensfiguur een centrale rol. Een naakt, een verstrengeld paar of een anatomische studie is meestal het centrale beeldelement in zijn tekeningen. Deze zijn vaak geïnspireerd door afbeeldingen van het lichaam uit de Renaissance. De figuren worden omringd door vreemde, abstracte vormen, die soms de gedaante lijken  aan te nemen van mystieke tekens.

De werken van Thompson zijn associatieve reflecties die een verbinding proberen te leggen tussen de ratio en het gevoel. Het is de intentie van de kunstenaar niet te veel geheimen prijs te geven van zijn vaak op mythische verhalen geïnspireerde tekeningen, maar hij laat de kijker dwalen door zijn eigen onverklaarbare universum.

Daarnaast startte hij meer dan twintig jaar geleden bij toeval met het maken van sculptuur. Een collega gaf hem een paar kilo modeleerwas cadeau met de belofte om het eindresultaat in brons te gieten. Het was liefde bij de eerste aanraking. Het tactiele element bleek een van de vele aantrekkingskrachten van sculptuur. Daarnaast is het verschil in perspectief bij het werken in drie dimensies en met de ruimte om het werk heen wat de kunstenaar aansprak.

Hoewel Thompson tot dan toe altijd tweedimensionaal gewerkt had sloten de beeldhouwwerken perfect aan op zijn tekeningen. Zo veranderde ook het uiterlijk van de beeldhouwwerken door de jaren heen mee met de tekeningen. Van organisch abstract naar duidelijk figuratief, tot de mengvorm van de twee waar zijn werk nu op uit is gekomen.

Instagram Terry Thompson


Exposities bij galerie with tsjalling:

2022  Counterpoint, met Drewes de Wit

2021  KunstRai 2021
2019  Art + Antik Messe Münster
2015  Sign Language, met Allie van Altena
2013  Suggestions, met Henrike Scholten