Jorge Vicén


Jorge Vicén – Shark, olieverf op doek, 54 x 65 cm, 2019

Jorge Vicén is een kunstenaar uit Huesca, in het noorden van Spanje. Zijn schilderijen zijn kleurrijk, maar ademen tegelijkertijd vaak iets duisters. In een deel van zijn werk gebruikt hij primitieve, bijna sjamanistische symbolen. Zijn portretten refereren aan art brut en outsider art, maar zijn met veel kennis van techniek gemaakt.

De beeldtaal van Vicén lijkt een basis te hebben in de jaren 50 en 60 en is tegelijkertijd heel modern. Een link met zijn beroemde stadsgenoot, de schilder Antonio Saura is zeker te leggen, maar ook invloeden van een schilder als Miró zijn te vinden. Het verfgebruik van Vicén is echter eigenzinnig en pasteus.

De nieuwste serie schilderijen van Jorge Vicén zijn donkerder dan we in eerdere tentoonstellingen zagen. Ze lijken op het eerste gezicht heel zwart, maar zitten toch vol kleuren. Ook de thematiek is vrolijk, veel werken hebben een relatie met het circus. De serie gouaches Somali Fishermen lijkt veel luchtiger, maar gaat juist over piraterij en bevat grimmige elementen als geweren en afgehakte hoofden.

Instagram Jorge Vicén


Exposities bij galerie with tsjalling:

2020  Taart – groepsexpositie
2019  Affordable Art Fair Hamburg
2019  Intimacy – met Ruan Hoffmann
2017  Creatures – met Erik Buijs
2014  A Little Bit of… – met Erik Buijs


Available Works / Beschikbare werken