the dot on the i between the h and the t  solo Jans Muskee     11 juni t/m 16 juli 2016

Opening op zaterdag 11 juni om 17 uur.

withtstj-jansmuskee-def-1

In zijn derde soloshow bij galerie with tsjalling: presenteert Jans Muskee zijn nieuwste werken op groot formaat en een selectie van nieuwe kleine werken. Net als bij de eerdere exposities bevat de expositie een aantal monumentale tekeningen in oliepastel op het spectaculaire formaat van 2 bij 3 meter.

Sinds de jaren negentig maakt Jans Muskee (1961) grote tekeningen waarin sociale ongemakken centraal staan. Hij kaart onderwerpen aan als man-vrouwrelaties, gezinsverhoudingen, vriendschap en onderdrukte seksuele verlangens. De situaties waarin de personen zich bevinden zijn vaak nogal dubbelzinnig; verontrustend en alledaags tegelijk.

Nadat Muskee de afgelopen jaren in een zoektocht naar het omslagpunt van detaillering naar schets steeds meer delen in zijn tekeningen leeg liet, vult hij nu weer bewust het hele blad. Door de  complexe thematiek van de tekening blijft er voor de kijker genoeg mysterie over.

De kunstenaar gebruikt om tot een compositie te komen zowel gevonden fotomateriaal als zelfgemaakte geënsceneerde foto’s. De compositie die zo ontstaat krijgt volop de ruimte, op een groot vel papier van soms twee bij drie meter. Muskee werkt met oliepastel en probeert ondanks dit weerbarstige materiaal zo fotorealistisch mogelijk te werken. Jans Muskee weet met zijn virtuoze techniek de kijker op het verkeerde been te zetten, verwarring te scheppen tussen wat werkelijkheid is en wat niet.