Drewes de Wit –  solo

De expositie is in tijdvakken, met maximaal 2 personen, nog te bezoeken op:
woensdag 29 april, vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei tussen 13 en 17 uur.

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN

Of mail ons om op afspraak te bezoeken: info@withtsjalling.nl

In een korte solotentoonstelling tonen we een selectie van het nieuwste werk van kunstenaar Drewes de Wit. De schilderijen uit 2019 en 2020 worden gecombineerd met bijpassende oudere werken die specifiek voor deze expositie door de kunstenaar zijn uitgezocht, waardoor een spannende wisselwerking ontstaat.

Drewes de Wit (1944) doet al sinds de jaren ’70 schilderkundig onderzoek en is nog steeds niet klaar met experimenteren. De laatste jaren zijn lakverf en olieverf zijn belangrijkste materialen. Door de verflagen – die elkaar afstoten – over elkaar aan te brengen en door de verf te manipuleren door te draaien, te schuren en te schrapen ontstaan deels spontane, deels geplande patronen die de kijker eindeloos kunnen fascineren.

De nieuwste serie valt op omdat de werken zeer simpel van kleur zijn: zwart en wit met zo nu en dan een grijze toon. Toch scheppen de beelden een illusie van diepte. De werken tonen aan dat Drewes de Wit nog altijd actueel werk maakt met een tijdloze uitstraling. Het maakt hem een van de belangrijkste levende Groninger kunstenaars van dit moment, een status die werd bevestigd door de aankoop van vier werken door het Groninger Museum tijdens zijn vorige solo-expositie in galerie with tsjalling:

>BEKIJK DE PRIJSLIJST HIER<