NL/EN

Copy/Paste – groepstentoonstelling met 25 kunstenaars
26 november t/m 31 december 2022

Opening op zaterdag 26 november van 16 – 19 uur

Voor Copy/Paste hebben we niet minder dan 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland gevraagd om een werk geïnspireerd op een favoriet kunstwerk van een andere kunstenaar. Dit levert allerlei spannende interpretaties op, gestoeld op klassieke schilderijen, modern of hedendaags werk en zelfs poëzie.

De werken in de tentoonstelling zijn geïnspireerd op klassieke kunstenaars als Vermeer en Botticelli, maar ook op hedendaagse meesters als David Hockney en Jeff Koons. De resultaten in schilderijen, tekeningen, fotografie en beelden zijn altijd verrassend en verfrissend en vaak met een knipoog.

Deelnemers aan de tentoonstelling zijn:

Anne van As, Jhonie van Boeijen, Charlotte Caspers, Sander van Deurzen, Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Lenneke van der Goot, Nancy de Graaf, Niek Hendrix, Gunilla Jähnichen (DE), Chiaki Kamikawa (CY), Victor van Loon, Erik Mattijssen, Heiko Müller (DE), Jans Muskee, Beth Namenwirth, Wouter van Riessen, Stijn Rietman, Ewoud van Rijn, Erica Scheper, Rob Scholte, Robin Speijer, Rob Strick, Mirjam Veldhuis, Albert Westerhoff.

Illand Pietersma schreef een paginagroot artikel voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. >Lees dat hier.<