NL/EN

Cold Outside – groepstentoonstelling
20 januari t/m 4 maart 2022
tijdens deze periode is de galerie open op vrijdag en zaterdag van 12 – 17 uur.

Opening op 21 januari van 16 – 18 uur.
private view 20 januari 12 – 17 uur.

Buiten is het koud, binnen is het behaaglijk warm. Dat is het thema van de groepstentoonstelling deze winter van 2023. De werken van de kunstenaars in de expositie brengen je het fijne frisse gevoel van een koude winterdag of -nacht waar je adem meteen bevriest, of het behaaglijke gevoel van een warme huiskamer.

Anne van As is een vaste kunstenaar van de galerie. Zij toont dit keer een grote installatie van haar voortdurende serie kleine landschapsschilderijtjes. Het is een selectie met werken uit de periode 2015 tot nu, die een mooi overzicht biedt van deze serie.

Anne Mensinga exposeert voor het eerst bij galerie with tsjalling. Zij studeerde in 2021 af aan de Klassieke Academie met schilderijen van ramen. Ondertussen blijft ze dit thema trouw, maar de focus komt daarbij steeds minder op de weergave van de werkelijkheid te liggen en steeds meer op de abstracte compositie die het raam maakt.

Sara van Vliet volgt op dit moment de schildermaster van het Frank Mohr Instituut. Haar schilderijen van interieurs springen eruit door het materiaalgebruik. Met gips of medium vormt ze dikke klodders verf op het doek waarin ze de simpele, bijna cartooneske afbeeldingen aanbrengt.