NL/EN

Bits and Pieces – Maartje Bos, Mieke Fokkinga, Frank Lenferink
17 juni t/m 22 juli 2023

Opening op zaterdag 17 juni van 16 – 18 uur.
In aanwezigheid van de kunstenaars.

De drie kunstenaars in Bits and Pieces gebruiken ieder een eenvoudige, geabstraheerde beeldtaal om visueel effectieve en aantrekkelijke werken te maken.

Maartje Bos exposeert voor het eerst haar beelden bij galerie with tsjalling. De beelden zijn heel minimalistisch, maar tegelijkertijd gaat je fantasie er meteen mee aan de haal en kun je van alles zien in de sculpturen. Het contrast van de rechte lijnen en zachte vormen is daar mede de reden voor. De beelden zijn gemaakt van milieuvriendelijke acrylhars met pigmenten, in een oplage waarbij elk beeld z’n eigen unieke kleur heeft. De organische vormen en vaak zachte kleuren nodigen uit tot het aanraken van deze aantrekkelijke sculpturen.

Van Mieke Fokkinga is een selectie tekeningen uit 2022 en 2023 te zien. Zoals vaker in haar werk zijn de onderwerpen alledaags en gerelateerd aan voedsel. Ze zoekt poëzie in de patronen van rondgestrooide vruchtenhagel en ritmes in de kleurlaagjes van Engelse drop. Met minimale middelen weet ze overtuigende rozijnen op het papier te schilderen, die in al hun eenvoud de aandacht vragen, en bijna de existentiële vraag stellen, zijn we alleen of samen?

Frank Lenferink tekende altijd al naast zijn schilderijen, meestal op reis, of om ideeën uit te werken. Sinds 2021 maakt hij ook op groot formaat tekeningen in grijs potlood. Het zijn voor hem bekende onderwerpen als glazen, radiatoren en ladekasten, maar hij heeft ook een aantal nieuwe thema’s aangeboord, zoals een krant, een veer en een naaimachine. Net als bij zijn schilderijen weet hij in zijn tekeningen met hoekige vormen en graduele overgangen rondingen te creëren en een overtuigende stofuitdrukking neer te zetten.

Artikel in Dagblad van het Noorden, door Eric Bos.

Bekijk in de Viewing Room.