unknown content –  Rosa Everts – soloexpositie
25 november t/m 23 december 2017

opening: zaterdag 25 november 2017, 17 – 19 uur
door Margo Slomp, theoriedocent en promovendus Frank Mohr Institute, Groningen

withtsj-Rosa-wit-DEF-1

Met een spannende en intrigerende show met recente werken van Rosa Everts sluiten we het jaar 2017 af. In deze vierde expositie (tweede solo) van de kunstenaar tonen we nieuwe werken uit verschillende series, zoals ‘Display’ (lege etalages), ‘Unknown Content’ (ingepakte dozen in lege ruimtes) en ‘The Newspaper series’ (tafelbladen).

In haar werk onderzoekt Rosa Everts thema’s als afwezigheid, leegte en onzichtbaarheid. Deze concepten probeert ze te vangen in schijnbaar onderwerploze fototekeningen en installaties. Ze houdt daarbij de onderwerpen zo klein en onbelangrijk mogelijk: een tafelblad waarop alleen blanco papieren liggen, een vloer bezaaid met snippers, een ruimte waarin alleen ingepakte dozen te zien zijn, de etalage van een leegstaande winkel. Het werk straalt een vervreemdende leegheid uit, maar hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer er te zien blijkt te zijn.

Langzaam verschuift de focus van de kijker namelijk naar de materialiteit van het werk, (foto-tekening-collage) en rijst de vraag naar welke werkelijkheid je eigenlijk kijkt. De kunstenaar daagt de toeschouwer uit elk detail in de ruimte nader te bestuderen en te bevragen; kijk ik naar iets dat gefotografeerd is, of iets wat getekend is? Door het gebruik van materialen uit de werkelijkheid als collagemateriaal, zoals kranten, draadjes, theelabeltjes en tape, raakt de kijker verder in verwarring.

Aftersales prijslijst.