Tjielp–  Jeroen Allart, Anne van As & Beate Höing
12 mei t/m 30 juni 2018

VERLENGD T/M 30 JUNI! – maar gesloten van 13 – 16 juni!

withtsj-tjielp-verlengd

Tjielp tjielp – tjielp tjielp tjielp

tjielp tjielp tjielp – tjielp tjielp

tjielp tjielp tjielp tjielp tjielp tjielp

Tjielp

etc.

(Jan Hanlo – De Mus)

Een tentoonstelling met drie kunstenaars die van vogels houden: Jeroen Allart (schilderijen), Anne van As (tekeningen), Beate Höing (DE, keramische beelden).

Jeroen Allart  vindt vogels een goed onderwerp vanwege hun schoonheid en perfectie. Vaak hebben ze iets heel grafisch; hun contouren en kleren zijn strak en vereenvoudigd weer te geven. Soms zijn ze meer schilderachtig en benadert hij de vogels in zijn schilderijen meer naar het realisme. Ook om hun gedrag in groepen zijn vogels een spannend onderwerp. De vogels leven op zichzelf in een grote groep, zoals bij sterns en kokmeeuwen en ze lijken niet te kijken naar de ander, maar vertonen wel vergelijkbaar gedrag.

Anne van As wordt geïnspireerd door noordelijke landen en het dierenrijk uit deze koude en gematigde plaatsen. In een heldere, figuratieve stijl toont ze haar vaak toegankelijke onderwerpen en dat zijn opvallend vaak vogels. De vogels in haar tekeningen in gewassen inkt werpen de vraag op wat er achter de kraaloogjes van het geportretteerde dier omgaat. Anne van As geeft elk van haar creaties een eigen persoonlijkheid die niet te doorgronden is, maar een aansprekend en mysterieus beeld van het dier geeft.

De keramische vogels in de muurinstallatie van de Duitse kunstenaar Beate Höing lijken op het eerste gezicht in vlucht te zijn, maar liggen er bij nader inzien allemaal voor dood bij. Typisch voor deze kunstenaar, die de kijker graag op het verkeerde been wil zetten. Vaak worden eigen gemaakte figuren gecombineerd met tweedehands gevonden beeldjes of potten. Daardoor beweegt het werk zich richting de rand van kitsch, maar door de opzettelijke imperfectie van de eigengemaakte beelden gaan ze daar ook weer vandaan. Zo ontstaat een wereld die verwarrend is, maar wel een spannende dubbelzinnigheid en humor heeft.

For the group exhibition ‘Tjielp’ we invited three artists who love birds, and use them in their work. We are showing paintings by Jeroen Allart, drawings in ink by Anne van As and ceramic sculptures by German artist Beate Höing.

Bekijk de prijslijst/view the price list