Tellin’ Stories – Daniel Levi, Rob Strick
12 september t/m 17 oktober 2020

Opening op zaterdag 12 september van 16 – 19 uur.

Rob Strick en Daniel Levi zijn beiden verhalenvertellers in hun eigen medium. Dat zijn kleurrijke gouaches en tekeningen bij Rob en fantasierijke keramische sculpturen bij Daniel. Het werk van beiden is ook verbonden omdat in allebei abstracte en figuratieve elementen versmelten. Bij beide kunstenaars heeft architectuur een bepalende rol in het werk.

Daniel Levi gebruikt vaak architectonische fragmenten, zoals poorten, bruggen en torens als beeldmiddel. Dit zijn samen met landschap de belangrijkste elementen in zijn keramische sculpturen. De composities zijn opgebouwd uit in mallen gevormde structuren. De kijker wordt getroffen door glanzende glazuren, afgewisseld met de doffe tinten van engobes.  Daniel reist graag, naar landen als Inda, Nepal en Laos. De ervaringen daarvandaan worden duidelijk gereflecteerd in het werk.

Toen Rob Strick voor het eerst in galerie with tsjalling: exposeerde in 2011, maakte hij sterk illustratieve tekeningen. Door de jaren heen is zijn werk steeds abstracter geworden en is het medium veranderd. In gouaches, schilderijen op papier, worden kleurvlakken nog steeds met meer illustratieve elementen verbonden. Zo beeldt de kunstenaar al langere tijd vaak huisjes van het standaardmodel af: een blok met een puntdak en een schoorsteen. Het is mogelijk een metafoor voor ‘thuis’ of geborgenheid. Het onderwerp van Rob Stricks werken op papier is nu mysterieuzer dan ooit.