Taart – 10 jaar galerie with tsjalling:
28 november 2020 t/m 9 januari 2021

Bekijk overzichtsfoto’s van de expositie HIER. Afzonderlijke werken staan onderaan deze pagina.

Lees hier het interview met Tsjalling Venema in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

Lees hier de recensie van Eric Bos in het DvhN.

In december is het tien jaar geleden dat galerie with tsjalling: de deuren opende in een leegstaande winkel in de Oosterstraat. Vier locaties en maar liefst 85 exposities en 24 kunstbeurzen later is het nu tijd om dat jubileum te vieren met een speciale expositie.

Voor de jubileumexpositie hebben we 40 kunstenaars gevraagd om hun interpretatie te geven van het thema ‘Taart’. Dat levert heel veel verschillende interpretaties op met volop zoetigheid en feestelijkheid. Ook in medium is een grote diversiteit: schilderijen, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie en verschillende grafische technieken zijn ingezet om het thema vorm te geven.

Vrijwel alle kunstenaars maakten voor de expositie nieuw werk. Leuk om op te merken zijn de nieuwe editie van Erik Buijs ‘Feestbeest’ en de tekeningen uit het project Feed Me van Lisa Blaauwbroek.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Inge Aanstoot, Arnout van Albada, Anne van As, Eduard Bezembinder, Sander van der Bij, Lisa Blaauwbroek, Erik Buijs, Kamilė Česnavičiūtė, Sander van Deurzen, Karel Dicker, Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Lenneke van der Goot, Cor Groenenberg, Niek Hendrix, Beate Höing, Merijn Hos, Julia de Jong, Chiaki Kamikawa, Herman Knottnerus, Mariette Linders, Erik Mattijssen, Heiko Müller, Jans Muskee, Beth Namenwirth, Tryntsje Nauta, Oskar Nilsson, Kim van Norren, Julio Pastor, Stijn Rietman, Erica Scheper, Roosmarijn Schoonewelle, Henrike Scholten, Rob Strick, Koen Taselaar, Timmer & Schoonewelle, Jorge Vicén, Albert Westerhoff, Sander Wiersma, Drewes de Wit.