subconscious dialogue – lisa blaauwbroek & albert westerhoff
6 april t/m 11 mei 2019

De kunstwerken van verschillende kunstenaars binnen een expositie gaan altijd een relatie met elkaar aan. Idealiter versterken ze elkaar. Dat is zeker zo in de expositie ‘subconsious dialogue’ met tekeningen en installaties van Lisa Blaauwbroek en nieuwe beelden en wandobjecten van Albert Westerhoff.

In deze expositie tonen we voor het eerst het werk van kunstenaar Lisa Blaauwbroek (1990) uit Rotterdam. In haar werk staat het combineren van beeldelementen centraal. Ze doet dat sinds haar afstuderen aan de KABK in 2015 in installaties en in haar collagetekeningen. Twee series van deze tekeningen nemen een centrale plaats in de expositie in. Twee kleurpotloodtekeningen met contrasterende patronen en onderwerpen worden samengevoegd tot een collage met een logische en visueel heel aantrekkelijke beeldtaal.

Van Albert Westerhoff tonen we verschillende nieuwe werken. Belangrijkst zijn de werken uit de serie Subconscious dialogue. Hiervoor heeft hij afgeschreven tafelbladen van een kunstopleiding gebruikt. Deze bladen wekken associaties op van graffiti of grottekeningen: iets wat onderbewust in de loop der jaren, laag op laag is geëvolueerd. Hij gaat met deze lagen in dialoog door er geometrische spirografische vormen uit te frezen. Naast de panelen presenteert Albert Westerhoff twee nieuwe sculpturen in brons en porselein.

BEKIJK DE PRIJSLIJST HIER.