Spirited Away – Oskar Nilsson, Han Qin
24 april tot en met 16 mei 2021

gesloten op Hemelvaartsdag 13 mei, open op zondag 16 mei van 13 – 17 uur


galerie with tsjalling: en de Haagse SinArts Gallery komen dit jaar met een nieuwe samenwerking. De expositie “Spirited Away” brengt twee kunstenaars van de galeries samen in één show. Deze expositie is vanaf 27 maart vier weken te zien in de galerie in Den Haag en reist daarna door naar Groningen, waar de expositie te zien is vanaf 24 april tot en met 16 mei 2021

De Chinese kunstenaar Han Qin en de Zweedse Oskar Nilsson worden beiden al geruime tijd gesteund door hun galeries. Ze bleken een perfecte match in beeld en kleurgebruik, omdat beide kunstenaars in hun werk droombeelden en fantasieën volop de ruimte geven.  De werken op papier en schilderijen zijn tegelijk figuratief, maar onwerkelijk. Intuïtief kleurgebruik ligt aan de basis van speelse, soms bijna hallucinatoire beelden. Raadselachtig, maar onstuitbaar, dat zijn de kunstwerken op hun best. Bij beide kunstenaars overheerst een gevoel dat je in een fabelwereld terecht bent gekomen, waarin de kunstenaar alles op een onstuimige manier naar zijn hand kan zetten.

Oskar Nilsson woont en werkt in Zweden, maar studeerde in Nederland aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Op zijn schilderijen en werken op papier worden typisch Zweeds aandoende landschappen bevolkt door vreemde figuren: smurfen, schedels, sexy dames en recentelijk vooral veel schattige spookjes. Je hebt bij zijn werk steeds het gevoel rond te dwalen in een merkwaardig Scandinavisch sprookje.

Han Qin woont en werkt in Frankrijk. Na het afronden van haar bachelor in Shanghai, verhuisde ze naar Parijs om zowel en bachelor als een Master opleiding aan de prestigieuze École de Beaux Arts te volgen. Haar hallucinante collages en tekeningen halen hun inspiratie uit haar fascinatie voor buitenwereldse krachten en spirituele ervaringen waarin de lijn tussen droom en werkelijkheid vervaagd.