Ménage à TroisJeroen Duijf, Naoki Fuku, Rob Strick
21 mei t/m 11 juni 2022

Opening op zaterdag 21 mei van 16 – 18 uur

In het tweede kwartaal van 2022 vindt alweer de derde editie plaats van het reizende galerieconcept  Ménage à Trois. MA3 is een samenwerking van drie ambitieuze galeries in een thematische reizende expositie, met werk van een kunstenaar van elke deelnemende galerie, die achtereenvolgens alle drie de galeries aandoet. Deelnemers van het eerste uur SinArts Gallery uit Den Haag en galerie with tsjalling: uit Groningen hebben dit jaar de handen ineen geslagen met Galerie Nasty Alice uit Eindhoven. Het werk van de drie kunstenaars in de expositie, Naoki Fuku, Rob Strick en Jeroen Duijf, kenmerkt zich doordat de werken verhalend zijn, zich afspelen in een eigen wereld, vaak met een knipoog en veelal expressief van aard zijn. Ménage à Trois 2022 trapte op 24 april af in Eindhoven, komt nu naar Groningen om in juli in Den Haag te eindigen.

Jeroen Duijf (1988) woont en werkt in ’s-Hertogenbosch. In zijn schilderijen beeldt Duijf figuren uit die staan voor karaktereigenschappen van hemzelf, in wat een fantasiewereld lijkt. Als combinatie tussen ontdekkingsreiziger en piraat ontdekt hij op zijn eigen manier de uitersten van de kunstwereld. Duijf is wars van tradities en modes, ook al kent hij die goed. Het resultaat zijn heroïsche en tegelijk humoristische schilderijen.

De Japanse kunstenaar Naoki Fuku is autodidact. Zijn werk in de serie ‘Study of the Human Mind’ kenmerkt zich door de rauwe energie die Naoki soms letterlijk overdraagt in zijn werken door inkt te druipen, spetteren en te slaan. Zowel op zijn grote canvassen als op grote vellen papier drukt Naoki zich uit met brutale streken en emotionele lijnen, gevoed door zijn eigen gemoedstoestand. In de kleine werken, die Naoki speciaal voor deze expositie heeft gemaakt, blijft hij bij zijn vertrouwde zwarte inkt, pastel en pentechnieken, maar vinden we satire en humor in werken die de kijker doen twijfelen aan associaties die we normaal voor de hand vinden liggen.

De Groninger kunstenaar Rob Strick (1981) maakt in zijn werken op papier gebruik van een suggestieve beeldtaal die zowel autonoom als illustratief en grafisch van karakter is. Hierdoor ontstaan werken met een verhaal, waarin elementen zitten uit gebeurtenissen en omstandigheden die zich in het dagelijkse leven voor doen. Felle kleuren en strakke vormen staan aan de basis van de compositie van het beeld. Ze ontstaan soms spontaan tijdens het werken, maar zijn ook vaak uitgedacht. Altijd is er een parallel tussen vorm en inhoud van het werk. De meest recente werken in deze expositie zijn een beetje surrealistisch en doen denken aan merkwaardige dromen.

Werk in stock: