Lessons of Adolescence –  Albert Westerhoff, Esmay Groot Koerkamp
17 december 2016 t/m 28 januari 2017

Opening op zaterdag 17 december, van 17 – 19 uur, met om 17.15 uur een inleiding door jongerenspecialist Emilie van Gorcum.

frontflyerloa

Albert Westerhoff laat zich in zijn werk inspireren door zijn kinderjaren en het speelgoed waar hij toen mee speelde en Esmay Groot Koerkamp is gefascineerd door jongerencultuur en opgroeien. Een mooi verband om in een tentoonstelling het werk van deze kunstenaars te combineren.

Albert Westerhoff (Groningen, 1979) probeert in zijn atelier het plezier dat hij vroeger had met speelgoed te herontdekken. Zijn bronzen ‘mr-bustes’ zijn samengesteld uit fragmenten van speelgoed waar hij vroeger mee speelde. De serie bestaat nu uit 27 beelden en wordt voor het eerst compleet getoond. In het drieluik ‘Lessons of Adolescence’ verandert hij op puberale wijze beelden uit de kunstgeschiedenis.

Bij de nieuwe ‘Fractus-Monstrus’ sculpturen her-assembleert Westerhoff onderdelen van simpele houten dinosaurus-, straaljager-, helicopter- en insectenbouwpakketten. Deze nieuwe surreële wezens worden vervolgens uitvergroot tot soms wel 2,5 meter hoog.

Esmay Groot Koerkamp (1993) studeerde dit jaar af aan de kunstacademie AKI in Enschede, waar haar monumentale tekeningen meteen opvielen door het grote gebaar en het tekenplezier dat eraf spatte. Ze haalt veel inspiratie uit straatcultuur en gebruikt elementen daaruit voor haar complexe tekeningen met een rauw aandoend verhaal. In haar allernieuwste tekeningen beeld ze verschillende levensfasen uit. Ze gaan bijvoorbeeld over de wens zich geborgen te voelen als kind en de woede in de zoektocht naar haarzelf.