it’s a funny time of year – Jans Muskee
23 februari t/m 30 maart 2019

Opening op zaterdag 23 februari om 17 uur, met een inleiding door Edo Dijksterhuis, publicist en journalist voor o.a. Parool en Museumtijdschrift.

Acht grote tekeningen vormen de basis van de solotentoonstelling ‘it’s a funny time of year’ van Jans Muskee. Ze zijn als het ware onderdelen, ingrediënten van een scene die de kunstenaar normaal tot een grote tekening zou componeren. Door ze nu als losse beelden zelfstandig te maken, kunnen ze op verschillende manieren worden gecombineerd en daardoor andere associaties oproepen en nieuwe betekenissen accentueren.

De kleine versies van dezelfde tekeningen zijn een soort voetnoten van de grote, die door dezelfde beelden en ook net andere beelden commentaar geven of beter nog, de grote tekeningen nuanceren.

Een aantal stoelen geplaatst in de ruimte bevinden zich in de wereld van de kijker. De stoelen zijn de sokkel voor voorwerpen die een verlengde zijn van de situaties op de tekeningen. Zoals de tekeningen afbeeldingen zijn en daardoor makkelijker een fictief verhaal in je hoofd vormen, zo verhoud je je direct een op een met een voorwerp. De kunstenaar wil daarmee onderzoeken of dit confronterender is, minder afstandelijk. En omdat er afbeelding en objecten zijn, moet er ook nog tijd in de expositie, vandaar dat er nog een video aan de tentoonstelling is toegevoegd. Die ook gaat over het invullen van wat je niet ziet. Twee mensen kleden zich voor elkaar uit, maar je ziet alleen hun hoofden.

Bestel het boekje bij de tentoonstelling hier.

PRIJSLIJST in PDF.