Orde Schepper short solo Bert Scholten     13 t/m 31 januari 2016

Opening op donderdag 14 januari om 18 uur, met performance van Bert Scholten.

withtstj-ordeschepper-vk

Tegelijkertijd wordt het nieuwe boek met 7″ single van Bert gepresenteerd, die worden uitgegeven door uitgeverij Palefroi uit Berlijn.

Bert Scholten is een kunstenaar, animatiemaker en musicus die zijn inspiratie haalt uit het onbeduidende alledaagse, zoals je tijd verdoen op het internet, vergeten historische figuren en getalenteerde belastingontvangers. Maar Bert is ondanks zijn aanstekelijke fantasie net zo Nederlands als Mondriaan, Arnon Grunberg, Nijntje en onze dijken.

In zijn short solo Orde Schepper toont Bert Scholten nieuwe werken waarin orde en regelmaat centraal staan. Het zijn abstracte beelden, van lijnen, kriebeltjes en golven. Het is een eigen taal van de kunstenaar, die je kunt lezen als een verhaal, of juist als een muzikale partituur. Bij een eerdere tentoonstelling heeft Scholten ook een aantal van zijn tekeningen gespeeld op zijn twee synthesizers. In de nieuwste tekeningen spelen ook de dragers een rol. Ze zijn gemaakt op lege verkeersborden. Zijn ze een instructie voor de kijker, een gebod of verbod om iets bepaalds te zien?

Daarnaast zijn er ook nieuwe werken waarin Scholtens songteksten een belangrijke rol spelen, zoals (animatie)video’s vlaggen en (unieke) patches met deze songteksten erop. De expositie is opgedeeld in drie delen, die elk refereren naar een nummer.

Bert Scholten ontving een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds