Conserveermiddelen –  Erik Mattijssen     12 november t/m 10 december 2016

Opening op zaterdag 12 november, van 17 – 19 uur, met om 17.15 uur een kunstenaarsinterview door Daphne Verberg, masterstudent kunstgeschiedenis

withtsj-conserveer.indd

We zijn blij dat we in november het werk van de bekende kunstenaar Erik Mattijssen  mogen laten zien. Zijn werk kenmerkt zich door een kleurrijke opeenstapeling van elementen. Vaak zijn het heel alledaagse dingen, zoals oude verpakkingen, plastic gebruiksvoorwerpen en bloemen en planten. De functionele objecten in het werk van Mattijssen zijn niet zuiver esthetisch, maar hebben ieder een eigen verhaal. Door de zintuigen te prikkelen met opvallende kleuren en herkenbare, soms nostalgische patronen weten de werken herinneringen op te roepen bij de kijker.

De inspiratie voor zijn werken doet Mattijssen vaak op tijdens verblijf in het buitenland, zoals Suriname, India en Ierland. Recent is hij bezig met een doorlopende serie ‘conserven’ waarbij planten in kleurrijke verpakkingen staan als alternatief voor een vaas of bloempot. De (soms verwelkte) bloemen verwijzen, net als de schedels in de serie die hij in Ierland maakte, naar de vergankelijkheid, maar houden een zekere luchtigheid door het uitgesproken kleurgebruik.