careful –  Rob Strick & Kevin Nieuwenhuijs
27 oktober t/m 24 november 2018

opening op zaterdag 27 oktober om 17 uur met een optreden van Lo/now

withtsj-careful-dig

De twee kunstenaars in de expositie ‘careful’ zijn verbonden door de zorgvuldige omgang met het medium dat ze gebruiken en de context die beiden daarmee creëren. Rob Strick plaats zijn ogenschijnlijk ongerelateerde onderwerpen zorgvuldig bij elkaar, waardoor er een verhaal ontstaat. De vegen en vormen van Kevin Nieuwenhuijs lijken soms willekeurig en accidenteel, maar zijn in werkelijkheid zorgvuldig gevormd en geplaatst, om de illusie van ruimtelijkheid en substantie te geven.

Rob Strick maakt in zijn werken op papier gebruik van een suggestieve beeldtaal die zowel autonoom als illustratief en grafisch van karakter is. Hierdoor ontstaan werken met een verhaal, waarin elementen zitten uit gebeurtenissen en omstandigheden die zich in het dagelijkse leven voor doen. Felle kleuren en strakke vormen staan aan de basis van de compositie van het beeld. Ze ontstaan soms spontaan tijdens het werken, maar zijn ook vaak uitgedacht. Altijd is er een parallel tussen vorm en inhoud van het werk. Ze lijken met elkaar te corresponderen of elkaar juist af te stoten. Recent heeft Strick zijn beeldtaal uitgebreid met collages, waardoor zijn surrealistische wereld nog sterker wordt.

Kevin Nieuwenhuijs’ werken bestaan grotendeels uit verschillende soorten tegenstellingen.  Leven en dood of naakt en gekleed zijn onderwerpen die een uiting hebben gekregen in zijn werk. Tegenwoordig ligt zijn focus op het grensgebied van het iets/niets binnen het schilderen en tekenen. De werken zijn uitingen van verf of grafiet die wel of niet zouden kunnen bestaan. Hij maakt vlakken en vormen, verwijdert en gumt, laat vormen op elkaar reageren door ze naast of op elkaar te zetten, en creëert met minimale handelingen ruimtelijke figuren en objecten. Kevin speelt met de noties van werkelijkheid en fictie, en bevraagt de essenties van creëren, illusies en betekenis binnen het spectrum van schilderen en tekenen.

PRIJSLIJST EXPOSITIE

CV Kevin Nieuwenhuijs