Jenny Wilson


Jenny Wilson - (Sweeten up or pipe down) Melt Study I, 30 x 20 cm, foto op chromolux, oplage 5, 2015

Jenny Wilson – (Sweeten up or pipe down) Melt Study I, 30 x 20 cm, foto op chromolux, oplage 5, 2015

Voor Jenny  Wilson is schilderen een zoektocht naar een vloeiende, visuele ordening. Een abrupte beweging hier, een herkenbare vorm daar; de blik zweeft tussen het detail en een zelfvoldane kwaststreek. Een geconstrueerde context, die steeds verschuift en op het punt staat weg te smelten.

In haar allernieuwste werken is de verf niet meer fysiek aanwezig. De overblijfselen van schilderijen zijn opgenomen in het digitale beeld: op de computer samengestelde fotocollages. Ondanks dat haar techniek is verschoven van handmatig naar digitaal, heeft het wel dezelfde specifieke sfeer en toon behouden die het eerdere werk van de kunstenaar bezat.

De collages zijn veelal samengesteld uit een mix van foto’s van tropisch gebladerte en abstracte schilderachtige vormen; soms digitaal gefabriceerd, soms afkomstig van eigen schilderijen. Hoewel de composities uit heel verschillende fragmenten bestaan, vormen ze door de hand van de kunstenaar een nieuw geheel, dat een zeker exotisme uitstraalt, maar ook een gevoel van frictie oproept.


Exposities bij galerie with tsjalling:

2015    This Art Fair, Beurs van Berlage, Amsterdam, kunstbeurs
2015    Lost Constellations met Matthias Schaareman
2014    RAW Art Fair, Cruise Terminal Rotterdam, kunstbeurs
2013    Hello 🙂, Halle 14, Leipziger Baumwollspinnerei, Leipzig, Germany, kunstbeurs
2012    Shifting Technicalities met Niels Broszat, Niek Hendrix

CV (PDF)