ARTisBOOK –  B.C. Epker & Peter du Gardijn
13 t/m 20 oktober 2018 in de stockroom

Presentatie/opening op zaterdag 13 oktober om 15 uur, met een inleiding door B.C. Epker en voordrachten van Peter du Gardijn en Mischa Andriessen.

banner

Van 13 tot en met 20 oktober 2018 krijgt het kunstenaarsboek de volle aandacht in Groningen stad. Stichting ARTisBook organiseert in samenwerking met vijfentwintig galeries, musea en andere instellingen een week waarin het kunstenaarsboek vanaf de jaren ’60 tot 2018 gevierd wordt, met onder meer exposities, lezingen, workshops en gesprekken.

In de stockroom van galerie with tsjalling: presenteren we het nieuwe boek van B.C.Epker en Peter du Gardijn getiteld Poolkoorts/Arctic Fever. Het boek bevat 22 tekeningen van Epker en 20 gedichten van Du Gardijn. Een aantal van de originele tekeningen zijn in de galerie samen met het boek te zien. Daarnaast is een eerdere publicatie van B.C. Epker en Mischa Andriessen, Diana & Actaeon, te zien.

Over Poolkoorts:

30 september 1777, 21 mijl uit de kust van Groenland. De Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat zit met zijn Hamburger brik de Jufvrouw Klara vast in het pakijs. 24 uur later staat hij met zijn bemanning op een niet zo stabiele ijsschots en is zijn schip verzwolgen. Ook het weer is nog altijd verre van idyllisch…

Geïnspireerd door het dagboek van commandeur Hidde Kat brengen beeldend kunstenaar B. C. Epker en dichter Peter du Gardijn in een twintigtal tekeningen en gedichten een hommage aan de vaderlandse geschiedenis. Geen illustratie van wat er destijds precies is gebeurd, maar een vrije interpretatie die het universele in het bijzondere zoekt. Een expeditie in woord en beeld die op een verrassende manier een verdwenen wereld vol wrede schoonheid nieuwe aanwezigheid geeft.

B.C. Epker is beeldend kunstenaar. Hij maakte solotentoonstellingen in o.a. het Gemeentemuseum Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden en Galerie Hoch+Partner in Leipzig. Zijn werk is opgenomen in vele museale en particuliere kunstcollecties in binnen- en buitenland. In 2006 publiceerde hij Lucide Domeinen | Lucid Domains.

Peter du Gardijn is dichter en schrijver. Hij publiceerde een roman, Nachtzwemmen (2006), en twee dichtbundels, Onder de dieren (2007) en Wat huid is (2014). Gedichten en verhalen van hem werden opgenomen in vele tijdschriften en bloemlezingen. Zijn werk wordt uitgegeven door De Bezige Bij.